Mari Boine til Smeltedigelen 2023

Torsdag 28. september kommer Mari Boine til Smeltedigelen i Mo i Rana, på åpningskonserten til festivalen. Kjøp billett til konserten her.

Foto: Skjermbilde fra Facebook-arrangementet til Smeltedigelen Musikkfestival.

Internasjonal musikkfestival

Smeltedigelen Musikkfestival er en internasjonal musikkfestival i Mo i Rana, som bruker å være 3-4 dager i september. I 2023 er den fra torsdag 28. til lørdag 30. september.

Samiske artister på programmet har, med bare noen få unntak, blitt en årlig tradisjon. Tidligere har festivalen fått besøk av Elle Márja Eira, Katarina Barruk, Marja Mortensson og Johan Sara, for å nevne noen.

Mari Boine til Smeltedigelen 2023

I år er det Mari Boine som kommer til Smeltedigelen, på åpningskonserten 28. september.

Da tar hun med seg et fullt band, bestående av Stein Austrud (tangenter), Sven Schultx (bass), Kristian Svalestad Olstad (gitar), Gunnar Auglund (trommer) og Truls Olsen (lydtekniker).

Kjøp billett på TicketCo

Konserten skal være torsdag 28. september, kl. 18:00-19:30 i Meyergården SpektrumBillett kjøpes på TicketCo. 

Vil man få den med seg, kan det være lurt å sikre seg billetten tidlig. Interessen har vært stor de tidligere gangene Boine har vært i Rana, som på Verket Musikkfestival i 2016 og på julekonserten til Rana Kormakeri i 2015.

Musikk i grenselandet

Om Mari Boine, skriver Smeltedigelen dette på Facebook-arrangementet for konserten:

«Mari Boine skaper musikk i grenselandet mellom samisk og annen folkemusikk, rock og jazz, og leverer live-opptredener som kan ta pusten fra alle og enhver, i trio- eller fullt band format.

Siden debuten for over 30 år siden har hun levert en helt utrolig innholdsrik diskografi, og spredd vår felles kulturarv over hele verden. Hun har også (mildt sagt) blitt hedret for dette – med bøtter og spann med Spellemannspriser (inkludert hedersprisen), Rockheim Hall of Fame, Nordisk Råds Musikkpris, Samerådets Ærespris, Ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden, Ole Vig-prisen, Finnmark Fylkes Kulturpris, Anders Jahre’s Kulturpris, æresdoktorat, utnevnt til statsstipendiat og mye mer – en liste som kan ta pusten fra de fleste.»